UITNODIGING: Oorlogschirurgie aan het Rogierplein in Brussel

Artsen Zonder Grenzen nodigt u uit om hun mobiele chirurgische eenheid te bezoeken, die uitzonderlijk van 2 maart tot 4 maart zal worden opgesteld op het Rogierplein in Brussel.

De mobiele eenheid dient om oorlogschirurgie zo dicht mogelijk bij de frontlijn te kunnen uitvoeren, in conflictgebieden overal ter wereld. Ze bevat alles om een chirurgisch team snel zwaargewonde patiënten te laten stabiliseren, onafhankelijk van andere medische faciliteiten.

De containers worden op het Rogierplein geïnstalleerd en na enkele dagen weer opgebroken, als oefening voor hun medewerkers. Daarna staan ze stand-by om meteen te kunnen worden uitgestuurd naar conflictgebieden, natuurrampen of noodsituaties.

Praktische informatie

  • Persmoment en rondleiding: vrijdag 2 maart om 11u aan het Rogierplein in Brussel
  • Woordvoerders in het Nederlands, Frans en Engels zijn beschikbaar

Inschrijving en contact 

Omwille van de beperkte plaats in deze eenheid, vragen we om uw aanwezigheid te bevestigen vóór woensdag 28 februari via 0472 93 97 57 of wv@twocents.be

 

Contacteer ons
Delphine Van Durme Press officer, Artsen Zonder Grenzen
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Delphine Van Durme Press officer, Artsen Zonder Grenzen
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Over Artsen Zonder Grenzen

Artsen en journalisten waren geschokt door de gruwel tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Biafra (in Nigeria). Omdat ze niet alleen wilden helpen, maar ook getuigen over wat ze zagen, richtten ze in 1971 een nieuwe organisatie op: Artsen Zonder Grenzen. 

Vandaag zijn we een internationale organisatie, met honderden projecten in tientallen landen, maar onze missie is niet veranderd. Onze teams zetten alles op alles om slachtoffers van oorlogen, van rampen, en van epidemieën te kunnen verzorgen. Nog steeds zijn we verontwaardigd wanneer mensen niet de medische hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben, en nog steeds vinden we het belangrijk dat we die verontwaardiging publiek kunnen maken. 

Om dat te kunnen doen, zorgen we ervoor dat we onafhankelijk zijn van alle mogelijke politieke, economische, militaire of religieuze machthebbers. Onze financiering komt voor 99% van particulieren, waardoor we volledig zelf kunnen beslissen welke hulp we waar verlenen. We zijn neutraal en hebben maar één belang voor ogen: dat van onze patiënten. En hoe zwakker en kwetsbaarder de patiënt, hoe harder we voor hem vechten. In ons veldhospitaal, in onze operatiezaal, in onze mobiele hulppost - en als het moet ook op de publieke tribune. 

Artsen Zonder Grenzen
Gewijde-Boomstraat 46
1050 Elsene